INBOUWROLLUIKEN
Inbouwrolluiken zijn ook bekend als traditionele rolluiken. De as met het rolluikblad wordt in een “holle” ruimte boven het raam geplaatst, dit type rolluik kan dus enkel worden geïnstalleerd als hiervoor de nodige plaats is voorzien.
Nadien moet het rolluik van een afwerkingskast worden voorzien. De isolatiewaarde en de luchtdichtheid van de omkasting hangen dus af van de nauwkeurigheid waarmee de schrijnwerker de werken uitvoert.
Daarom dat de installatie van dit type van rolluik een minder gunstig effect heeft op het E-peil van uw woning. Tegenwoordig bestaan er ook reeds compleet afgewerkte systemen, voorgeïsoleerd en met kast opbouwrolluiken genoemd.
VOORZETROLLUIKEN
Voorzetrolluiken zijn het renovatieproduct bij uitstek. Woningen zonder rolluiken waarvan het buitenschrijnwerk niet aan vervanging toe is, kunnen dankzij het voorzetsysteem toch makkelijk van rolluiken worden voorzien. Zo installeer je snel en efficiënt extra veiligheid.
Plaatsing gebeurt meestal op de gevel maar ook installatie in de dagopening is mogelijk, in dit geval wordt het zicht door het raam wel deels beperkt en is er minder lichtinval.
Er zijn verschillende types lamellen, verkrijgbaar in diverse kleuren. De kleur van de kast, de geleiders en de onderlat wordt meestal afgestemd op de ramen. Dit maakt dat voorzetrolluiken in diverse configuraties te verkrijgen zijn en dus aanpasbaar zijn aan ieders behoefte.
De voorzetrolluiken kunnen manueel bediend worden, via lint, koord, automatische veeras of stang. Maar de trend is om rolluiken van een buismotor te voorzien. In voorzetrolluiken gebruikt WILMS enkel slimme motoren. Deze motoren zijn standaard voorzien van een obstakeldetectie en een vorstbeveiliging. De motoren kunnen aangestuurd worden door een schakelaar maar kiezen voor een draadloze bediening, is kiezen voor het grootste bedieningscomfort.
OPBOUWROLLUIKEN
Opbouwrolluiken zijn niet alleen de rolluiken van het heden maar ook deze van de toekomst.
De kasten zijn maximaal geïsoleerd. Deze isolatie heeft een gunstig effect op zowel de thermische als de akoestische prestaties van de kast.
Thermische isolatie
Kast met PVC voorplaat U : 1.06 W/m²K
Kast met ALU voorplaat U : 1.28 W/m²K
Akoetische isolatie
Geluidreductie van 48dB
WILMS opbouwrolluiken behoren tot de meest rolluiken op de markt. Raam en rolluikkast worden als 1 geheel in de woning geplaatst. De kast en geleiders worden op de raamprofielen bevestigd, dit zorgt voor een perfecte aansluiting. Hierdoor wordt tocht een minimum herleid en passen deze rolluiken ook het best binnen het principe van luchtdicht bouwen.
ROLVENT
Een goed geïsoleerde woning houdt warme lucht zoveel mogelijk "gevangen" in de woning, dit kan leiden tot verminderde luchtkwaliteit, geurhinder en zelfs schimmelgroei. Daarom moet er regelmatig verse gezonde lucht worden toegevoerd en de lucht van mindere kwaliteit worden afgevoerd.
Er zijn verschillende manieren om verse gezonde lucht aan te voeren. Als men verkiest om dit op de voordeligste, de natuurlijke manier te doen dan komt Rolvent® zeker in aanmerking. Zoals de naam doet vermoeden, combineert Rolvent© rolluik met ventilatie en dit in een uniek opbouwsysteem.
In tegenstelling tot een gesloten achterplaat zoals bij de opbouwrolluiken, is de achterkant van de kast voorzien van een geïntegreerd, zelfregelend ventilatierooster. Het rooster is wind- en waterdicht en heeft 5 verschillende posities.
Tot bij de introductie van de Rolvent©